CUM IMI SAMPONEZ CORECT PARUL SI CAT DE DES

Una din cele mai mari dileme ale clientelor este: de ce nu imi simt parul ca si atunci cand ies de la salon, desi folosesc acasa aceleasi produse profesionale pe care le foloseste stilistul meu!?

Oare le folosesti la fel ca si stilistul tau?

In acest articol iti voi spune tot ce trebuie sa stii despre CURATAREA corecta a scalpului si parului. In urmatoarele articole vom cuprinde tratarea, texturizarea si probleme-tratamente pentru scalp si par.

Ingrijirea parului cuprinde CURATAREA, TRATAREA SI TEXTURIZAREA. Pentru a-ti pastra parul in cea mai buna stare e nevoie sa folosesti cel putin 3 produse: sampon, conditioner/masca si un produs leave-in (fara limpezire).

Daca nu ai incercat inca produse de ingrijire profesionale acasa, te incurajez sa faci schimbarea de la produsele mass-market. Cantitatea de sampon professional de care ai nevoie pentru a-ti spala parul este mult mai mica si pe langa asta vei simti o diferenta enorma pe par atat in textura parului cat si in durata de viata a culorilor in cazul in care iti vopsesti parul.

Noi folosim DAVINES si suntem foarte incantati de faptul ca obtinem rezultate de top avand grija de sanatatea clientilor si in acelasi timp de mediul inconjurator.

Produsele profesionale iti fac bine atunci cand sunt potrivite tipului tau de par si scalp si pentru asta este recomandat sa apelezi la un stilist priceput care iti face un diagnostic si alege o combinatie de sampon, conditioner si leave-in adaptate nevoilor tale. Cel mai probabil aceasta combinatie nu se va potrivi si prietenelor tale, in cazul in care esti foarte entuziasmata de rezultat si ai de gand sa le recomanzi mai departe.

Sampoanele profesionale curata delicat scalpul, pastrand un film hidro-lipidic si pregatesc parul pentru tratamentul care urmeaza. Cu cat degresezi mai puternic si mai des pielea, cu atat va produce mai repede si mai mult sebum pentru a se echilibra. Sebumul este produs de glanda sebacee si este pompat la baza firului de par in folicul (locul de unde iese firul de par) si actioneaza ca un lubrifiant natural al pielii si parului.

Cateva exemple de sampoane:

Un sampon dintr-o gama de par deteriorat, de exemplu, nu va repara mai nimic din parul deteriorat, dar il va curata delicat, fara se degreseze prea puternic avand in vedere faptul ca unui par deteriorat ii lipsesc grasimile, unii nutrienti si are tendinta de a se incalcii.

Un sampon pentru volum nu va face singur volum, insa va lasa parul fin neincarcat pentru a te ajuta sa il coafezi cu volum.

Samponul pentru par vopsit are ca si caracteristica principala pH-acid pentru a mentine cuticulele (solzii de pe suprafata parului) inchise astfel incat pigmentii artificiali sa ramana inchisi in par si tu sa te bucuri de o culoare vibranta cat mai mult timp.

Cat de des este recomandat sa iti speli parul?

Recomandarea generala este de 2 ori pe saptamana, dar daca ai un par subtire si drept care se ingrasa repede poti sa te speli zilnic sau la doua zile cu un sampon foarte delicat cum ar fi DEDE de la Davines, iar daca ai un par cu fir gros, aspru sau cret poti sa te speli o data pe saptamana cu un sampon nutritiv sau anti-friz cum ar fi gama LOVE, MOMO sau NOUNOU.

Cum se spala corect parul?

Primul pas este reglarea temperaturii apei. Incepem prin a clati parul cu apa calduta ! NU FIERBINTE !. Este foarte important sa udam parul din abundenta si peste tot, nu doar la suprafata. Samponul va reactiona doar in contact cu apa. Imediat aplicam o cantitate mica de sampon in palme (cam cat o maslina) si il repartizam cat mai uniform pe scalp, dupa care mai adaugam putina apa si incepem sa masam doar la nivelul pielii si radacinilor. Masam cu buricele degetelor, ! NU CU UNGHIILE !. O presiune prea mare poate duce la ingrasarea parului. Prin samponare ne dorim sa degresam zonele uleioase, de la radacini, asa ca nu insistam pe varfuri. Prima samponare reuseste sa indeparteze excesul de sebuum, impuritatile si produsele de styling. In cazul in care la prima samponare nu obtinem o spuma bogata, limpezim bine si samponam inca o data. Limpezirea se face prin emulsionare. Se adauga putina apa peste spuma obtinuta si se maseaza si se adauga din nou putina apa si se maseaza, pana cand spuma devine lichida si incepe sa curga singura de pe par. Abia cand devine spuma lichida punem dusul pe par si limpezim foarte bine parul.

Citeste si articolul despre TRATAREA parului in care iti voi da sfaturi despre folosirea balsamului sau a mastii de par.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *